Voeding

Als u uw pup ophaalt krijgt u van de fokker de voeding mee die uw pup op dat moment eet.
Als u wilt overschakelen naar een ander merk let er dan wel op dat u dit niet in één keer doet maar in etappes:

– De 1e dag mengt u 75 % van het ‘oude’ merk met 25 % van het ‘nieuwe’ merk
– De 2e dag, mits de ontlasting goed blijft, mengt u 50% van ‘oude’ merk en 50 % van het ‘nieuwe’ merk, als de ontlasting dunner of dikker word stelt u dit nog even uit.

Voer de menging van het ‘nieuwe’ merk , als de ontlasting goed blijft, per dag op met maximaal 25 % per dag tot uw hond volledig over is op het nieuwe merk.
Dit alles om te voorkomen dat zijn darmpjes in de stress raken.

Waar u op moet letten als u een ander merk wil aanschaffen:

Uw hond heeft een voer nodig die bij zijn leeftijd en zijn grootte past.
Met grootte word bedoeld de grootte die hij krijgt als hij volwassen is, er zijn 3 categorieën : small-, middel- en largebreed.
Uw Chihuahua valt onder ‘smallbreed’.
Het gebruik van puppy en/of junior voeding is sterk aan te raden voor honden tot 8 maanden, omdat die namelijk erg veel/snel groeien, de puppy en/of junior voeding is op die groei aangepast.
Na de 8 maanden gaat u over op volwassen (ook wel aangegeven als adult) voeding.
In principe maakt het niet uit of u droogvoer (brokken) of natvoer (blik of dieprvriesverpakking) gebruikt, echter bij natvoer is een intensievere tandverzorging noodzakelijk i.v.m. tandsteen vorming en dus een slechte adem.

U kunt altijd uw dierenspeciaalzaak om advies vragen.

TIP:
De meeste fabrikanten geven gratis puppy paketten weg voor uw hond, google eens op merknamen , en vraag deze probeerverpakkingen aan op hun website!!!