Wie zijn wij

Wij, Patricia en Carl Scholtemeijer, runnen onze kennel en hobbyfokkerij From Capa’s Home in onze woning in Velserbroek, Noord-Holland, vlak bij Haarlem. We hebben drie kinderen: Tim, Casper en Noa. Onze liefde voor chihuahua’s begon toen we in 2010 onze eerste reutje Storm kochten. Storm werd na twee dagen erg ziek en we waren hem bijna kwijt geraakt. De fokker wilde er niets mee te maken hebben. Storm heeft samen met ons en de dierenartsen hard voor zijn leven gevochten en is uitgegroeid tot een gezonde en mooie reu. Helaas is er bij hem maar één bal ingedaald; we hebben hem uitgesloten voor het fokken en laten castreren. We hebben hem uiteindelijk herplaatst bij een gouden mandje.

Na veel contact met ander liefhebbers van Chihuahua’s heeft Patricia de cursus Kynologische Kennis 1 (kk1) gevolgd en besloten zelf Chihuahua’s te fokken; met hart en ziel en liefde voor het ras. In 2012 is de kennelnaam aangevraagd en gekregen: From Capa’s Home: Vanuit het huis van Carl en Patricia. Een paar jaar verder is From Capa’s Home in het rijke bezit van acht Chihuahua’s; één reutje en zeven teefjes.

Patricia is het grootste deel van de dag thuis en voor onbewaakte ogenblikken hebben de Chi’s een ruime en comfortabele bench. Carl heeft een eigen bedrijf en is veel van huis. Als hij ‘s avonds thuis is, liggen de Chi’s heerlijk op zijn schoot te slapen en willen graag geknuffeld worden. Samen met onze kinderen genieten we van dit moment.

De hondjes van From Capa’s Home lopen overdag vrij in de woonkamer of in de tuin. Elke dag gaan we een stuk met ze wandelen, ze kunnen zich uitleven op het gras en het strand rond een recreatieplas. Onze oudste zoon Tim helpt mee met uitlaten, spelen en eten geven. De honden krijg alle beweging en verzorging die ze nodig hebben.
Soms nemen wij deel aan hondenshows en laten met trots onze Chihuahua’s keuren. In onze vrije tijd gaan we met onze zeilboot weg. De Chihuahua’s gaan gezellig met ons mee of we regelen vertrouwde opvang.

Het leven in From Capa’s Home draait voor een groot deel om onze Chihuahua’s en we genieten elke dag van onze hondjes.

Wij wensen u veel leesplezier op www.fromcapashome.nl.

Patricia, Carl, Tim, Casper, Noa en de Chihuahua’s